Kod Haftası Etkinlikleri Yapıldı

Kod Haftası kapsamında "ProjeLab" ekibi öğrencileri kodlamanın önemi ile ilgili sunum yaptılar. 6-21 Ekim Avrupa Kod Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde 170 öğrenci bilgilendirildi. Online kodlama platformlarını (Scratch, Blokly, Code.org, Cody, w3Schools, appInventor) tanıttılar ve örnek programlar yazarak görsel diller hakkında arkadaşlarını bilgilendirdiler.

22.10.2018 106

İzmir Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi´de Bilgisayar Bilimi dersleri dahilinde okulumuz "ProjeLab" ekibi öğrencileri kodlamanın önemi ile ilgili sunum yaptılar. 6-21 Ekim Avrupa Kod Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde 170 öğrenci bilgilendirildi. Online kodlama platformlarını (Scratch, Blokly, Code.org, Cody, w3Schools, appInventor) tanıttılar ve örnek programlar yazarak görsel diller hakkında arkadaşlarını bilgilendirdiler. Sunum devamında Scratch´ı geliştiren ekibin lideri Prof. Mitch Resnick´in Scratch konusunda gerçekleştirdiği 2012 tarihli TED konuşmasını izlediler. Son bölümde ise Kahoot! web sitesinden öğrencilere 7 soruluk bilgi yarışması yapıldı. Okul koridorunda yer alan televizyonda da ProjeLab´ın hazırladığı CodeWeek videosu gün boyunca oynatıldı.

22-10-2018

22-10-201822-10-2018